Kókuszolajjal a pajzsmirigy betegségek ellen

Ha diagnosztizálták nálunk a pajzsmirigy alul- vagy túlműködését, akkor az orvos kiírja a megfelelő kezelési módot, ami legjobb esetben is a szájon át történő készítmények segítségével való hormonpótlás. Azonban mi is sokat tehetünk a betegségek gyógyításában, kezelésében. Az egyik ilyen természetes segítség lehet az, ha étolajunkat kókuszolajra cseréljük. 

kokuszolaj

A kókuszolaj a kókuszpálma diójából kinyert, kisajtolt zsiradék, melynek három fajtáját már bármelyik bioboltban beszerezhetjük. Létezik az úgynevezett szűz és hidegen sajtolt kókuszolaj, mely teljesen tradicionális úton, mechanikus módon kerül előállításra. Tehát ezt se nem finomítják, se nem színtelenítik és még csak nem is szagtalanítják.

A két változat között csak annyi a különbség, hogy a hidegen sajtolt változatot nem hőkezelték, míg a szűz fajtát igen. A hidegen sajtolt olaj a legtisztább formája a kókuszolajnak, hiszen az eredeti növény minden pozitív tulajdonságát magában rejti. Még enyhe kókuszaromájuk is van e változatoknak. A finomított fajtának azonban már nincs, hiszen ez az olaj több fázison is átmegy, mire a bioboltokba kerül: finomítják, színtelenítik és szagtalanítják, így főzéshez és sütéshez is kiválóan alkalmas lesz. De mi módon gyógyítja a pajzsmirigyet?

 

A kókuszolaj zsírsavjai

A kókuszolaj nagyban eltér a hagyományos étolajoktól, mivel 92%-ban telített zsírsavak alkotják. Azonban nagyban különbözik ez az anyag a jórészt telített zsírsavakat tartalmazó (pl. sertés, kacsa, liba stb.) zsiradékoktól is. Azokban általában hosszú szénláncú zsírsavakat találunk, melyek a nem kívánt zsírpárnákért felelősek. A kókuszolajban ezzel szemben jórészt közepesen hosszú szénláncokból felépülő zsírsavak találhatóak. Ezek pedig igen értékesek. Egyrészt fontos azt kiemelni, hogy a túlműködő pajzsmirigyet képesek lecsillapítani, másrészt mivel fokozzák az anyagcsere működését, ezért az alulműködő pajzsmirigyet is kezelhetjük a kókuszolajjal. Ezenkívül számos betegség - elhízás, cukorbetegség stb. - nagyszerűen kezelhető e zsírsavval.

Termékek pajzsmirigy problémákra

Pajzs komplex tabletta 40db (Dr. Aliment)

Pajzs komplex tabletta 40 db (Dr. Aliment)

A szelén az egyik legfontosabb esszenciális mikroelem. A jól ismert antioxidáns, fontos szerepet játszik a pajzsmirigy megfelelő hormontermelésének biztosításában.

Ár: 1590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!